Explosie bij spelersbus Dortmund

Borussia Dortmund meldt dat er een explosie heeft plaatsgevonden voor nabij de spelersbus vlak voor de Champions League wedstrijd tegen Monaco. Speler Bartra zou bij het incident gewond geraakt zijn en werd overgebracht naar het stadion. Bartra zelf stelt het goed. Hij zou enkel gewond zijn door rondvliegende glasscherven, maar werd uit voorzorg toch opgenomen in het ziekenhuis.

De explosie vond 10 kilometer van het stadion plaats, momenteel is er geen aanwijzing dat er enig gevaar zou zijn in of rond het stadion.

Volgens Duitse voetbalwebsite Kicker zou er overleg aan de gang zijn met de UEFA om de wedstrijd van vanavond uit te stellen. Om 20:30 volgt de definitieve beslissing. Ondertussen bevestigde ook Dortmund via Twitter dat een beslissing om 20:30 volgt.

Dortmund vraagt ondertussen haar fans de rust te bewaren. Alle spelers zouden in veiligheid gebracht zijn, dus momenteel is er geen reden tot verdere paniek.

Dortmund laat via Twitter weten dat er nauw overleg wordt gevoerd met de UEFA en de politie.

UPDATE 1: de wedstrijd zal vanavond niet doorgaan. De wedstrijd zal morgen gespeeld worden om 18:45. Ondertussen raadt Dortmund ook alle aanwezige fans aan voorlopig nog even in het stadion te blijven om een vlotte terugkeer naar huis te kunnen vergemakkelijken.

UPDATE 2: de politie spreekt ondertussen over in totaal 3 explosies. In tegenstelling tot wat sommige sensatiewebsites suggereren, gaat de wedstrijd tussen Juventus en Barcelona gewoon door.

Ververs deze pagina regelmatig om op de hoogte te blijven van de laatste updates!

Fans van Monaco steunen Dortmund met gezang

Bartra opgenomen in het ziekenhuis

De fans van Monaco steunen Dortmund

De wedstrijd zal woensdag om 18:45 gespeeld worden

Eerste (vage) beelden van spelersbus

Dortmund bevestigt dat om 20:30 beslist wordt of de wedstrijd vandaag zal doorgaan

Dortmund roept op tot kalmte

Explosie bij de spelersbus bij het spelershotel. 1 speler gewond, maar geen gevaar in en rond het stadion

Voorval bij de spelersbus bij vertrek naar het stadion. 1 persoon gewond

Steun ons

Help ons overleven en overweeg ons te steunen met een kleine bijdrage via Patreon.

Steun ons via Patron!

Wil je ons steunen en ondertussen profiteren van de beste prijzen online? Doe dan al je aankopen via de onderstaande links naar onze partners:

Bol.com
Voetbalshop.be

Geschreven door somfortiwan op di, 11/04/2017 - 20:04