KV Oostende wapent zich voor Europa

Nadat KV Oostende zich in de finale van PO I verzekerde van een Europees ticket, zag het meteen zijn grootste smaakmaker vertrekken. Landry Dimata trok voor een recordbedrag van 11,5 miljoen naar Wolfsburg. Geld dat KVO nu probeert te investeren in het slagen van hun Europese campagne.

Nadat het eerder op prestigieuze wijze Nicolas Lombaerts (32) vastlegde, stipt KVO haar ambitie aan met de komst van Richairo Zivkovic (20), die Dimata moet doen vergeten. Als 17-jarige werd Zivkovic van FC Groningen naar Ajax getransfereerd als grote belofte, maar kwam amper aan de bak bij de hoofdmacht. Ondanks 18 doelpunten in 25 wedstrijden bij Jong Ajax werd hij twee seizoenen uitgeleend (aan Willem II en FC Twente), maar kon daar nooit overtuigen in het eerste elftal. Qua discipline zou er nog veel werk zijn, want Zivkovic kwam meer dan hem lief was al eens te laat op training. "Sportief gezien is Oostende een goede stap. Ik wil vooral spelen en bewijzen dat ik het waard ben", aldus de jonge Nederlander die de naam van zijn Servische moeder overnam.

Naast de twee bovenstaande spelers verwelkomt KVO vandaag om 14u30 op de eerste training ook Ibrahima Conte (terug van Waasland-Beveren) en Gohi Bi Cyriac (uitgeleend aan Fulham). Conte zou een nieuwe kans krijgen terwijl Cyriac definitief mag vertrekken of terug wordt uitgeleend. Daarnaast sluiten ook linksachter Bah en aanvaller Ndembe (Standard), doelman De Bie (Cercle) en midvoor Rajsel (dé sensatie in PO II bij Union) aan bij de Kustboys. Of ze hiermee gewapend zijn voor POI én vooral... Europa, dat laten we in het midden. Maar met het geld van Dimata mag er gerust nog een kwaliteitsinjectie bij. Morgen oefent KVO tegen Zwevezele en na het weekend trekken ze op stage naar Nederland.

Steun ons

Help ons overleven en overweeg ons te steunen met een kleine bijdrage via Patreon.

Steun ons via Patron!

Wil je ons steunen en ondertussen profiteren van de beste prijzen online? Doe dan al je aankopen via de onderstaande links naar onze partners:

Bol.com
Voetbalshop.be

Geschreven door bwink-waneetietoe op vr, 23/06/2017 - 12:01