Alle informatie over de aanstelling van Hein Vanhaezebrouck

Wat al een paar dagen in de lucht hing, werd vandaag bevestigd. Hein Vanhaezebrouck wordt de komende 3 jaar de trainer van RSC Anderlecht. Yves Vanderhaeghe wordt in tegenstelling tot wat verwacht werd niet zijn assistent. Vanderhaeghe bevestigde dit vandaag zelf aan diverse media. Volgens Sporza zou ook Nicolas Frutos geen assistent worden.

Zonet startte de persconferentie waar Hein werd voorgesteld als nieuwe coach van RSCA. We updaten deze pagina regelmatig om jullie op de hoogte te houden.

16:18: Met een kwartiertje vertraging zijn we er eindelijk aan begonnen. Hein neemt plaats naast Herman van Holsbeeck, die meteen het woord neemt. Hij zegt gelukkig en fier te zijn Hein voor te kunnen stellen als nieuwe coach. Hij steekt zijn bewondering voor het werk van Hein niet onder stoelen of banken.

16:20: Herman maakte meteen duidelijk wat de situatie omtrent Frutos en Vanderhaeghe. Vanhaezebrouck wilde Frutos behouden als T2, maar deze heeft dit zelf geweigerd. Hierop werd de samenwerking met Frutos ook meteen stopgezet. Vanderhaeghe daarentegen wilde niet meer de rol van T2 innemen, na zijn avontuur bij Oostende en Kortrijk. Hij komt dus ook niet bij Anderlecht werken als assistent-coach. Momenteel is er dus nog geen hulptrainer voor Vanhaezebrouck, want ook de assistenten van Weiler werden ontslagen.

16:24: Hein geeft aan dat Vanderhaeghe weldegelijk overwogen heeft om een stap terug te zetten voor zowel Anderlecht als Vanhaezebrouck. Hein geeft echter aan dat hij gekozen heeft voor binnenkort zijn kans te grijpen bij een andere Belgische club die binnenkort op zoek zou gaan naar een coach (Genk?).

16:26: Hein legt uit hoe de afgelopen dagen en weken verlopen zijn. Hij benadrukt dat hij enkele weken geleden nog geen zicht had bij een job bij Anderlecht. Hij maakt zeer duidelijk dat hij altijd zijn contract bij een club wil eerbiedigen. Hein haalde echter aan dat het verhaal bij Gent tot zijn einde was gekomen en hij nood had aan (een beetje) rust. Hij haalde aan dat Anderlecht de enige club was na Gent die hij in België kon coachen. Hij keek dan ook naar het buitenland voor een nieuwe kans, maar wegens familiale redenen vindt hij een overstap binnen België een goede keuze.

16:30: Over de doelstelling bij Anderlecht is Hein duidelijk: hij wil resultaten halen en de supporters tevreden stellen.

16:32: Hein vindt de uitdaging bij Anderlecht moeilijk omdat hij midden in het seizoen moet instappen.

16:33: Hein vindt dat Anderlecht minstens 3 keer op 5 jaar kampioen moet worden. Daarnaast is er ook regelmatig een goede Europese campagne nodig om de status van Anderlecht eer aan te doen.

16:36: Over de hernieuwde samenwerking met Kums is hij enthousiast. Hij noemt het een luxe om kunnen samen te werken met een speler met die kwaliteiten, maar hij noemt ook andere spelers die volgens hem veel kwaliteiten hebben op die positie (Gerkens).

16:44: Hein gaat liever niet in op de resultaten van Anderlecht in de afgelopen maanden. Hij vindt dat dit in het verleden ligt.

16:45: Hein geeft aan dat hij misschien zijn assistenten uit Gent mee zal nemen (omdat er momenteel geen alternatieven voorhanden zijn). Hij wilde liever niet samenwerken met de assistenten van Weiler omdat deze waarschijnlijk de Zwitser zouden volgens als hij bij een andere club aan de slag zou gaan.

16:48: Laatste vraag voor Hein. Een Franstalige journalist vraagt naar de kwaliteiten van de de kern van Anderlecht. Hein vindt op dit moment Anderlecht niet de beste ploeg is van België, maar vindt wel dat de ploeg genoeg kwaliteit heeft om de beste van onze competitie te zijn.

16:50: De persconferentie is afgelopen.

Herbekijk de persconferentie

Steun ons

Help ons overleven en overweeg ons te steunen met een kleine bijdrage via Patreon.

Steun ons via Patron!

Wil je ons steunen en ondertussen profiteren van de beste prijzen online? Doe dan al je aankopen via de onderstaande links naar onze partners:

Bol.com
Voetbalshop.be

Geschreven door somfortiwan op di, 03/10/2017 - 15:56