Speler in de kijker: Cyriel Dessers

Volledige naam: Cyriel Dessers
Geboortedatum: 8 december 1994
Geboorteplaats: Leuven, België
Beste positie: Aanvaller
Ploeg: FC Utrecht (contract tot 2020)

Bij Sporting Lokeren zien ze met lede ogen aan hoe Cyriel Dessers stilaan Nederland verovert. Vijf jaar geleden blunderde het al eerder door de IJslandse spits Alfreð Finnbogason zomaar af te serveren, waarna deze furore maakte bij Heerenveen en er topscorer van de Eredivisie werd. Via de jeugdreeksen van OHL kwam Dessers in 2014 bij Sporting Lokeren terecht. De jonge aanvaller kon nooit doorbreken en dat had zo zijn redenen. "Ons eerste gesprek was oké, maar een paar dagen later stonden er plots twee nieuwe spitsen in de kleedkamer. Na twee wedstrijden was mijn krediet op en kregen zij voluit hun kans", aldus Dessers.

Als jonge spits presteerde hij onregelmatig. Maar wat verwachtten ze bij Lokeren van een 19-jarige spits? Vanaken, De Pauw en Patosi waren inmiddels vertrokken en zonder deze sterkhouders moest Dessers anders gaan voetballen: meer de bal bijhouden, werken, kaatsen, naar de flanken uitwijken. Het werd geen succes en Sporting Lokeren liet Dessers afgelopen seizoen vertrekken naar NAC Breda, een ambitieuze Nederlandse tweedeklasser. Het werd een sprookjesjaar: de 22-jarige Leuvenaar scoorde 22 keer in de reguliere competitie en deed er daar in de play-offs nog eens zeven bij. Hij had zo een groot aandeel in de promotie van NAC naar de Eredivisie.

Het komende seizoen speelt Dessers in de Eredivisie, maar niet bij NAC Breda. Hij trekt naar FC Utrecht, uiteindelijk de logische volgende stap in zijn carrière. Bij Utrecht komt hij terecht bij de Nederlandse subtop en speelt hij Europa League. Misschien moeten ze in Lokeren toch maar de jeugd niet zo snel afserveren?

Steun ons

Help ons overleven en overweeg ons te steunen met een kleine bijdrage via Patreon.

Steun ons via Patron!

Wil je ons steunen en ondertussen profiteren van de beste prijzen online? Doe dan al je aankopen via de onderstaande links naar onze partners:

Bol.com
Voetbalshop.be

Geschreven door bwink-waneetietoe op do, 29/06/2017 - 10:50