Speler in de kijker: Killian Overmeire

Volledige naam: Killian Overmeire
Geboortedatum: 6 december 1985
Geboorteplaats: Gent
Beste positie: Centraal middenveld
Ploeg: Sporting Lokeren (contract tot 2021)

In tijden waar spelers de voetbalploegen verwisselen als hun ondergoed, blijven er toch nog enkele 'echte' clubspelers over. Waar ze in het buitenland immens veel lof hebben voor Giggs (Man United), Maldini (AC Milan), Totti (AS Roma) of Buffon (Juventus), loopt er bij Sporting Lokeren ook eentje rond die gerust als 'clubicoon' mag worden beschouwd.

Killian Overmeire, intussen 31, tekende gisteren een nieuw contract tot 2021 (!). Als hij dat uitdoet, dan zal hij 18 jaar voor het eerste elftal van Lokeren gespeeld hebben. Als jeugdspeler van Lokeren sloot hij zich in 1994 aan en stootte in 2003 door naar de A-kern. Vrijwel meteen werd Overmeire basisspeler en miste amper een wedstrijd bij de Waaslanders. Vanaf 2010 is hij er ook aanvoerder. In 2008 mocht hij zelfs eventjes opdraven voor de Rode Duivels in een oefeninterland tegen Luxemburg. Overmeire mocht als aanvoerder twee keer (2012 en 2014) de Belgische beker in de lucht steken.

Momenteel zit Overmeire aan 390 competitiewedstrijden. Het record van meeste matchen staat echter op naam van de excentrieke Nederlandse doelman Bob Hoogenboom, die in totaal 449 keer onder de lat stond voor Sporting Lokeren. "Dat record verbreken is op zich geen doel, maar het zou wel mooi zijn mocht ik het halen", aldus de bescheiden Gentenaar (!) Overmeire. Het is hem van harte gegund.

 

"Dat Lokeren de club van mijn hart is, zal nu wel duidelijk zijn, denk ik..." :-)

Steun ons

Help ons overleven en overweeg ons te steunen met een kleine bijdrage via Patreon.

Steun ons via Patron!

Wil je ons steunen en ondertussen profiteren van de beste prijzen online? Doe dan al je aankopen via de onderstaande links naar onze partners:

Bol.com
Voetbalshop.be

Geschreven door bwink-waneetietoe op di, 04/07/2017 - 09:28