AA Gent slankt zijn veel te brede kern verder af.

Wanneer we de lijst met A-kernspelers van AA Gent even bekijken merken we toch iets op: véél te veel spelers. De meesten keren terug na een uitleenbeurt, de ene wat succesvoller dan de andere. Maar er werd ook (zwaar) geïnvesteerd, zo'n 10 miljoen euro, in drie spelers die onmiddellijk inzetbaar moeten zijn.

Mamadou Sylla van KAS Eupen (3,85 miljoen euro) moet de nieuwe aanvalsleider worden, terwijl Jérémy Perbet vriendelijk doch kordaat naar de uitgang wordt geduwd. Een ware blammage voor de tweevoudige ex-topschutter. En zeggen de namen Darko Bjedov en Emir Kujovic u nog iets? Ook overbodige spitsen blijkbaar. Peter Olayinka, gekocht en meteen uitgeleend, wordt wéér uitgeleend aan Zulte-Waregem. 

Damien Marcq van Charleroi (2,5 miljoen euro) moet de nieuwe stofzuiger worden, terwijl Rob Schoofs, Gustav Wikheim en Ibrahim Rabiu alweer mogen opkrassen.

De strijd om Franko Andrijasevic (4 miljoen euro) leek meer op een principiële tweestrijd met Standard dan een strategische zet. Hoewel de Kroaat als 'nummer 10' vorig seizoen 18 goals maakte in de Kroatische competitie, blijft het toch een zware gok om een 25-jarige aan zijn eerste buitenlandse avontuur te laten wagen.

Tien miljoen voor drie spelers. Het onderstreept de ambitie van Hein Vanhaezebroeck om volgend seizoen bij de eerste twee te eindigen. Maar eerst zullen er toch nog een paar spelers de Gentse vijver moeten verlaten, want een kern van 37 voetballers is gewoon veel te groot. Spelers halsoverkop met nieuwjaar kopen om ze in de zomer alweer door te sturen lijkt ons bovendien geen gezonde techniek. Voor het tweede jaar op rij mogen enkele winteraankopen de zomer erop weer beschikken. Voor elke meevaller als Yaya Kubo of Samuel Gigot heb je vijf andere die tegenvallen, misschien iets teveel van het goede. Thomas Foket kan rekenen op concrete interesse van Atalanta Bergamo, maar dit lijkt ons voorlopig de enige uitgaande transfer die AA Gent nog een mooie cent zal opleveren. Maar zeker geen tien miljoen.

Steun ons

Help ons overleven en overweeg ons te steunen met een kleine bijdrage via Patreon.

Steun ons via Patron!

Wil je ons steunen en ondertussen profiteren van de beste prijzen online? Doe dan al je aankopen via de onderstaande links naar onze partners:

Bol.com
Voetbalshop.be

Geschreven door bwink-waneetietoe op di, 27/06/2017 - 10:10