Thorup ontslagen bij Gent

Zonet werd bekendgemaakt dat Jess Thorup werd ontslagen bij KAA Gent. Thorup was sinds 2018 aan de slag bij Gent, dat hem weghaalde bij FC Midtjylland. Thorup stond bij Midtjylland bekend voor zijn totaalaanpak en dus lagen de verwachtingen lagen dan ook zeer hoog bij het Gentse bestuur.

In zijn eerste seizoen behaalde hij echter slechts de vijfde plaats. Het behalen van de bekerfinale bezorgde hem echter nog het nodige krediet, maar de verloren bekerfinale tegen tweedeklasser KV Mechelen, deden zijn zitje al na amper 1 seizoen wankelen.

Zijn tweede seizoen bij Gent verliep, ondanks de openlijke twijfels van het bestuur, vlotter. KAA Gent werd lang als grootste uitdager van Club Brugge gezien, maar door het vroegtijdige einde van de competitie, maakte Gent nooit echt kans op de titel. Voor aanvang van het huidige seizoen waren de verwachtingen dan ook hoog gespannen. Gent moet dit seizoen meestrijden voor de titel, maar begon desastreus aan het seizoen met een 0 op 6 dankzij verloren wedstrijden tegen STVV en Kortrijk.

Zijn opvolger wordt vandaag nog aangekondigd. Grote kanshebbers zijn Franky Vercauteren en László Bölöni. Om 15:00 volgt een persconferentie waar de nieuwe trainer officieel voorgesteld zal worden.

Steun ons

Help ons overleven en overweeg ons te steunen met een kleine bijdrage via Patreon.

Steun ons via Patron!

Wil je ons steunen en ondertussen profiteren van de beste prijzen online? Doe dan al je aankopen via de onderstaande links naar onze partners:

Bol.com
Voetbalshop.be

Geschreven door somfortiwan op do, 20/08/2020 - 10:54