Aflevering 1000 in Pro League-soap: nieuwe stemming over degradatie WB op komst

Je houdt het niet voor mogelijk: de Pro League stelt voor om alle teams opnieuw te laten stemmen voor een competitie met 16 clus en de degradatie van Waasland-Beveren.

Gisteren nog verklaarde het BAS de beslissingen van de vergadering van 15 mei ongeldig omdat deze beslissingen Waasland-Beveren niet de kans had gegeven om zich sportief te kunnen redden in 1A. Zonet werd er een spoedvergadering van de Pro League bijeengeroepen om de implicaties van deze uitspraak van het BAS te bespreken.

Waasland-Beveren lachtte zich in eerste instantie rijk, want door de beslissing van het BAS leek het uitgesloten dat de Waaslanders dit seizoen zouden degraderen, aangezien nog maar weinig clubs stonden te springen voor het afwerken van de dertigste speeldag.

Er doken de afgelopen uren dan ook de wildste theorieën op: een competitie met 17, 18 en zelfs 20 clubs werden door verschillende partijen voorgesteld, maar door nog meer partijen ook weer afgewezen. De Pro League toverde echter nog een onverwacht konijn uit de hoed: er werd beslist om een nieuwe, officiële algemene vergadering te organiseren waarin de stemming van 15 mei opnieuw zal plaatsvinden.

Hoewel dit voorstel naast verrassend, vooral lachwekkend is, stellen we ons voorlopig veel vragen bij deze beslissing. Amper enkele dagen na de originele stemming, dook er veel onvrede op binnen de kleinere clubs over de vroegtijdige stopzetting van alle clubs buiten de top 8. Daardoor is het nog maar zeer te betwijfelen of de (zeer kleine) meerderheid van de vorige stemronde overeind zal blijven.

En wat als er geen meerderheid gevonden worden? Volgens de reglementen zal het dan opnieuw minstens een week moeten duren alvorens een nieuwe officiële vergadering georganiseerd kan worden. Aangezien de start van de nieuwe competitie echter al binnen amper 4 weken gepland is, wordt de tijd wel zeer krap om tot een beslissing te komen waar iedereen zich in kan vinden.

Wij warmen alvast de pop-corn op en kijk uit naar de volgende absurde plottwist.

Steun ons

Help ons overleven en overweeg ons te steunen met een kleine bijdrage via Patreon.

Steun ons via Patron!

Wil je ons steunen en ondertussen profiteren van de beste prijzen online? Doe dan al je aankopen via de onderstaande links naar onze partners:

Bol.com
Voetbalshop.be

Geschreven door somfortiwan op do, 09/07/2020 - 16:36