Tweede update

Deze week werd veel vooruitgang geboekt. Bijna alle pagina's zijn klaar en werken goed binnen de meest courante browsers. Dit is het overzicht van de laatste wijzigingen:

Facebook Instant Articles

Hoewel de set-up afgerond leek, duiken er nog enkele rare probleempjes op. Titels verschijnen meerdere malen, sommige blokken staan wat vreemd gepositioneerd, lettertypes en fonts komen niet overeen met de instellingen, ... Een hele hoop kleine details nog, maar eenmaal de belangrijkste blokken binnen de site afgewerkt zijn, wordt dit de volgende grote prioriteit.

Design

De bestaande pagina's hebben deze week wat extra vulling gekregen. Extra blokken werden toegevoegd om door te verwijzen naar andere pagina's en op de meeste pagina's staat ook een blokje met de laatste flashberichten en geruchten.

Blog

De blog werd snel na de vorige update geïmplementeerd en het eerste blogbericht is al een feit. Ondertussen heb ik al een lijst met leuke topics aangelegd, dus de komende weken zitten er nog heel wat leuke blogberichten aan te komen. Suggesties zijn ook altijd welkom via Facebook of andere sociale media.

Afbeeldingen

Ik heb enkele leuke sites gevonden met gratis stock-images, maar het merendeel van de gebruikte foto's zijn voorlopig nog door mijzelf gemaakt. Eenmaal ik meer nieuwsberichten zal posten, zal ik snel nood hebben aan betere afbeeldingen van de bekende spelers en clubs. Op dit moment is daar jammer genoeg nog geen plaats voor in het budget.

Reclame

Over budget gesproken! Voorlopig heb ik ervoor gekozen om toch reclame op de site te plaatsen in afwachting van goedkeuring bij Google. Ik heb gekozen voor reclame bij de Duitse Amazon, een website die ik zelf veel gebruik bij mijn online aankopen. Ik koos Amazon boven enkele andere advertentienetwerken omdat zij momenteel de meeste zekerheid geven dat de getoonde reclame veilig en beschaafd is.

De reclame van Amazon werkt als volgt:

Als je klikt op een link binnen een advertentie, slaat je browser op dat je via deze website terechtkwam bij Amazon. Als je vervolgens ook nog eens bij hen bestelt, krijg ik een (zeer klein) percentage van de aankoopprijs. Gezien het huidige aantal berichten en bezoekers zal ik hier niet snel rijk van worden, maar elke eurocent is op dit moment welkom om het sneller mogelijk te maken om afbeeldingen aan te kopen.

Momenteel zijn er drie reclameblokken voorzien:

  • Rechts bovenaan de pagina
  • Onder berichten
  • Onderaan de pagina

Meer reclame blokken plan ik voorlopig niet in. Het is zeker niet mijn bedoeling om de leeservaring te doorbreken door onvoorspelbare, afleidende blokken te plaatsen binnen de inhoud van een artikel. Net om deze reden zal het reclameblok dat op mobiele schermen onder de titel staat verkleind worden naar een minder hoge variant in vergelijking met de desktop variant.

Reclame-achtergronden of zelfs filmpjes, pop-ups, reclame voor gokwebsites en andere zwaardere vormen van advertenties zal ik nooit plaatsen. Eenmaal het contactformulier van de site ontwikkeld is, zal ik ook onder elke reclameblok een link voorzien waar jullie klachten kunnen melden indien een advertentie toch uit de hand loopt. De advertenties worden nog steeds voorgeschoteld door de Google, dus jammer genoeg heb ik hier niet alles uit de hand. Als ik echter weet welke boodschappen jullie niet waarderen, dan kan ik dit bij hen aankaarten.

Flashberichten en geruchten

De laatste week heb ik weer een 80-tal clickbait titels aan de kaak gesteld via de Facebook pagina. Een groot deel van deze berichten bevat echter wel wat nieuwswaarde of is zijn minst een interessant gerucht. Speciaal voor deze berichten heb ik twee nieuwe pagina's gemaakt: flashberichten en geruchten. Op deze manier kan ik snel kleine nieuwtjes met jullie delen zonder te veel rond de pot te draaien.

Facebook pagina blok

Uiteraard mag een link naar de Facebook-pagina van deze site niet ontbreken. Op de meeste overzichtspagina's werd een blok met de laatste berichten van de pagina toegevoegd. Ondertussen zijn we met 207 likes en we groeien elke dag een beetje. Elke extra like is welkom en je mag de pagina natuurlijk ook delen met al je vrienden! Mijn doel is om het einde van het jaar te halen met minstens 350 likes, helpen jullie me?

Contact

De server set-up om e-mails te kunnen ontvangen en versturen is afgerond. De nodige beveiliging tegen spam en spammers zou ook op punt moeten staan, dus niets houdt mij nog tegen om een contactformulier aan te maken waar jullie al jullie vragen en opmerkingen kunnen achterlaten.

De toekomst

Op technisch vlak denk ik dat de website bijna compleet is. Ok, een volledig uitgewerkt design zou beter zijn, maar op dit moment telt vooral de functionaliteit en deze staat bijna op punt. Ik kan nieuwsberichten en blogs aanmaken, ik kan snel flashberichten en geruchten met jullie delen en alle relevante content kan aan elkaar gelinkt worden, de website is te bekijken via de meest courante toestellen en browsers, alle pagina's laden snel, ... De toekomst ziet er dus goed uit!

Zeer binnenkort plan ik een Facebook Live event in waar jullie al jullie vragen live kunnen stellen. Jullie steun en interactie is zeer belangrijk om deze site te helpen groeien, dus lijkt het me essentieel dat we snel een eerste keer kennismaken om feedback te verzamelen. Tot dan is mijn doel heel simpel: de laatste kleine foutjes oplossen en dan starten met het aanmaken van nieuws.

Alvast tot snel!

Steun ons

Help ons overleven en overweeg ons te steunen met een kleine bijdrage via Patreon.

Steun ons via Patron!

Wil je ons steunen en ondertussen profiteren van de beste prijzen online? Doe dan al je aankopen via de onderstaande links naar onze partners:

Bol.com
Voetbalshop.be

Geschreven door somfortiwan op vr, 21/10/2016 - 15:52